Posted on

Tips för att lyckas på en flyttfirma

Att söka jobb hos en flyttfirma är ofta populärt när det handlar om tillfälliga jobb, men det finns många som också gör det under en längre tid. Ska man göra det under en längre tid gäller det att tänka på ergonomin (mer om detta nedan). Att komma in i arbetet är ofta enkelt – du behöver ingen utbildning och jobbet går normalt snabbt att lära sig, även om det finns möjligheter till utveckling. För att frodas inom yrket finns det en del saker som är bra att ha i åtanke.

Kondition lika viktigt som styrka

Det finns en uppfattning om att god armstyrka är viktigt för att trivas på en flyttfirma. Visserligen må det vara sant, men icke att förglömma är konditionen. Ponera att du ska göra ett jobb hos en kund som bor på femte våningen utan hiss. Jobbet kommer säkerligen att ta flera timmar, och det mest utmanande blir kanske att ta sig upp och ned för trapporna ett stort antal gånger. Låg armstyrka kan kompenseras genom god kondition – man kan då bära mindre saker och gå fler gånger.

När man talar om styrka bör inte heller nävarna och benen förglömmas. God armstyrka i all ära, som sagt, men det är inte allt.

Be om hjälp om du är osäker

Är du osäker på om du orkar bära en möbel nedför trappan på egen hand? Be i sådana fall om hjälp från en kollega. Är man inte säker på att man på ett bra sätt kan göra det själv, bör man vara på den säkra sidan och vara två. Att bära för tungt, medan man dessutom går i trappor, kan rentav bli farligt utan flyttfirma eller åtminstone leda till belastningsskador på längre sikt. Goda kollegor kommer gärna att hjälpa dig när du ber om det.

Det behöver inte vara i en sådan specifik situation det är bra att fråga. Precis som på vilket jobb som helst bör du fråga när du känner dig osäker på någonting om jobbet. Hjälpsamma kollegor och ledare kommer med största säkerhet att hjälpa dig bäst de kan. Om de inte gör det? Då kanske det inte är rätt flyttfirma att söka jobb hos.

Träna upp din samarbetsförmåga

Många som har jobbat på en flyttfirma kan vittna om vikten att komma bra överens med sina kollegor. Jobbet i sig är kanske inte alltid särskilt stimulerande, och hur nöjd man blir med sina arbetsdagar beror till mycket stor del på vilka kollegor man har. Det här är bra att känna av när man söker jobb hos en flyttfirma – kommer du att trivas med personerna på företaget? Samarbete som flyttgubbe är viktigt. Det sker under stora delar av arbetsdagarna.

Träna upp din förmåga att bemöta kunder

För en flyttfirma är det oerhört viktigt att man ger ett bra bemötande till kunden. Det finns ganska många aktörer på marknaden, och om man inte lämnar ett gott intryck kan man knappast räkna med att bli anlitad igen vid ett senare tillfälle av samma kund.