Posted on

Flytta bohag utomlands – så gör du

För den som väljer att lämna Sverige för att bo i ett annat land finns det mycket att tänka på, speciellt om man vill flytta med hela eller delar av sitt bohag. Behöver du då anlita en flyttfirma Malmö eller kan du köra lasset på egen hand är en viktig fråga att fundera över, och hur man går till väga beroende på val. Här följer några saker som är bra att veta vid en utlandsflytt.

Planera packningen

Ska man flytta till ett annat land kanske det inte är ett alternativ att packa med exakt allt man äger. Stora möbler kan var både svåra och dyra att förflytta, och små saker som porslin och annat kanske man lika gärna kan köpa på plats. Gör en lista över dina allra viktigaste ägodelar som du vill ha med dig till ditt nya hem, och fundera över om det är möjligt att ta med dessa. Ju mindre packning desto smidigare flytt, men självklart vill man ha med sig några av sina saker för att kunna skapa en personlig känsla när man är på plats i sitt nya boende.

Anlita flyttfirma

Det finns många flyttfirmor som gärna hjälper till att flytta bohag utomlands och en bra början är att se över vilka som erbjuder tjänster till det land du ska flytta till. Därefter kan du med fördel jämföra offerter och referenser innan du bestämmer dig. En flyttfirma använder sig ofta av en stor lastbil så med det här alternativet kan du få med dig en hel del av både packning och möbler om du önskar. Dom brukar dessutom kunna upplysa om lagar som finns och hjälpa till att fylla i eventuella dokument.

Köra lasset själv

Visst går det att flytta sig bohag till ett annat land utan att anlita en flyttfirma, förutsatt att man kan ta sig dit med bil. Planerar du dessutom att ha din bil på plats i det nya landet kan du med fördel slå två flugor i en smäll. Skillnaden mot för att anlita hjälp är att du förmodligen kan få med dig betydligt mindre saker men har du valt att lämna det mesta hemma är det inga problem att flytta på egen hand.

Börja med att fundera över packningen. När du har en tydlig bild över vad du vill ha med dig kan du sedan avgöra om du behöver flytthjälp eller om dina saker lika gärna får plats i bilen. Att anlita hjälp kommer såklart att kosta en slant men det kan det vara värt för att få med sig sina käraste tillhörigheter på ett säkert sätt.