Posted on

John ville ha den billigaste flyttfirman

Vi pratar om flyttfirmor och hur man får tag på en billig flyttfirma, vad man skall tänka på när man letar och vad man skall akta sig för. John som svarat på veckans läsarfråga fick lära sig en läxa han gärna delar med sig av så andra slipper göra samma snedsteg som honom.

Att välja flyttfirma är viktigt, det kan kännas onödigt att spendera tid på att leta bland olika flyttfirmor för att välja en men det kan vara smart att lägga några minuter på att hitta en flyttfirma man litar på.

John skulle flytta från sin etta till en trea och flytta ihop med sin tjej. De hade väldigt lite pengar för tillfället då båda studerade och levde på studiemedel. Eftersom de John och Lisa inte bodde kvar i sin hemstad hade de inte tillgång till ett överflöd av vänner eller familj så de behövde anlita en flyttfirma för att utföra flytten. Men de ville helst betala så lite som möjligt för det.

John fick tips av en kompis om en flyttfirma som kanske kunde flytta svart åt dem för en billig penning. John blev lite orolig men nappade till slut eftersom priset för att flytta både hans och Lisas lägenhet skulle bli 3000 kr för en flyttfirma stockholm pris, det var för bra för att inte ta tänkte han.

Det började med att flyttfirman var flera timmar sen och vi satt och väntade vid min lägenhet med alla saker nerpackade flyttkartonger. När de väl kom var de otrevliga och slängde nästan in sakerna i bilen. Flaket var jättesmutsigt och det drog sängsidan mot golvet så den blev helt svart! Redan där hade de förstört möbler för 10 000kr när med sin flyttfirma stockholm! Sedan körde de väldigt oförsiktigt och en golvlampa gick sönder på vägen till nya lägenheten. John var rent ut sagt rädd när de åkte för att hämta upp Lisas saker. Som tur var gick det bättre där, inget gick sönder och de skötte sig lite bättre med körningen också eftersom de hade bett att dem skulle köra försiktigt så inget mer skulle gå sönder.

I slutändan blev flytten dyrare än vad John och Lisa trodde eftersom de fick möbler förstörda för tusentals kronor och med en flyttfirma som kör svart går det inte få något ersatt på försäkringen. Nästa gång kommer John och Lisa garanterat anlita en riktig flyttfirma istället!