Posted on

Hur jag gör när jag skall flytta

Rätt så nyligen flyttade jag och min sambo till en större lägenhet. Det var något vi hade velat göra länge och vi blev väldigt glada när vi väl hittade en lägenhet som passade oss. Den ligger i samma område som vi bodde i tidigare så det blev ingen lång flytt, vilket var bra eftersom vi tycker om att bo där vi bor. Det är nära till jobb och mataffär vilket känns bra. När vi skulle flytta funderade vi på om vi skulle anlita en flyttfirma eller inte. Vi tänkte på om det skulle vara värt pengarna eller om det skulle gå lika bra att ta flyttlasset själva. Körningen visste vi inte spelade någon roll eftersom vi bara skulle flytta några hundra meter. In och utbärningen däremot kunde komma att bli jobbig. Vi hade samlat på oss en hel del saker under tiden vi bott tillsammans.

Vi bestämde oss för att spara på ryggarna och anlita en flyttfirma

Efter att vi letat runt på internet ett tag märkte vi att kostnaden för en flyttfirma faktiskt inte var särskilt hög och vi tyckte det skulle bli väldigt skönt att slippa bära alla tunga möbler och flyttkartonger från flyttbolagetstockholm.se själva. En positiv överraskning var att flyttfirman sa att vi kunde komma och låna flyttkartonger gratis av dem. Vilket gjorde att en utgift vi hade räknat med försvann! Vi blev mer och mer nöjda med vårt val.

Det var skönt att inte stressa runt flytten

Vi kunde i lugn och ro packa ner våra saker i flyttkartonger veckorna innan det var dags att flytta. När det väl var dags satte vi oss bara i vår egen bil och åkte till den nya lägenheten medan flyttgubbarna lastade flyttbolagetstockholm.se in och ut våra saker. Det var bättre än att åka på spa.

Vi fick mer tid och energi till att börja möblera och inreda med en gång

Flyttfirman lastade in våra saker i ett nafs, jag tror inte hela flytten tog mer än två timmar. Sedan hade vi hela dagen på oss att möblera och inreda. Vi hann faktiskt en bra bit med möbleringen. Nästan hela sovrummet och köket var färdiga innan vi gick och la oss. Det kändes väldigt bra att komma iordning så snabbt och vi blev mer och mer taggade på vårt nya boende.

Stor skillnad från vår förra flytt utan flyttfirma

När vi flyttade till vår gamla lägenhet gjorde vi det på egen hand. Då tog själva flytten nästan hela dagen och vi (och våra vänner) var helt slutkörda när alla saker hade kommit fram till lägenheten. Vi fick med nöd och näppe ställa upp sängen och bädda. Sedan fick vi sova med gatlyktans ljus i ögat eftersom vi inte hade ork att sätta upp gardinstängerna i sovrummet som fixas med bra flyttfirmor i stockholm som så. Nästa dag hade vi båda ont i ryggen och kände oss slitna. Det var inte alls lika roligt att sätta igång med möblering och inredning då.

Jag rekommenderar att anlita flyttfirma när man flyttar!

På något sätt känns det som vi tjänade på att anlita flyttfirma. Vi kunde båda gå tillbaks till jobbet på måndag med vår lägenhet nästan helt inredd. Förra gången vi flyttade fick vi båda ta ledigt 3 dagar var vilket i slutändan kostade oss mer än att anlita flyttfirma. Sen är det ju så klart bättre för ryggen och för ens vänners tålamod också. Det är saker man inte kan sätta pris på. Så nu vet jag åtminstone hur jag gör när jag flyttar!